Location,Oosterzele
+32 468 27 63 34
Decaluwestan@gmail.com

Workshop: “Data als grondstof”

Workshop: “Data als grondstof”

Op 5 december 2022 is gastspreker en oud-leerling Stef Rutsaert op bezoek gekomen. Hij heeft ons lesgegeven over hoe we via verschillende Microsoft tools makkelijk data verzamelen. Voor mij was het een combinatie van gekende apps en apps waar ik nog nooit van heb gehoord. Bijvoorbeeld Microsoft Forms had ik nog nooit gebruikt, of zelf van gehoord. OneDrive kende ik dan weer wel maar had ik nog nooit gebruik van gemaakt. Stef gaf als tip mee dit zeker te gebruiken, hij zei dat je in je studiejaren zeker niet al je data of belangrijke documenten wil kwijt raken. Daarvoor is OneDrive ontzettend handig en veilig. Ik heb daarom ook meteen al mijn bestanden in OneDrive gezet. Zeker omdat mijn school, Howest, ervoor zorgt dat we 1TB ruimte hebben in de Cloud van OneDrive.

Wat hebben we nu concreet gedaan?

Stef gaf ons de data van alle snelheidsovertredingen in Krotrijk van 2012. Deze moesten we dan op Excel zetten en opslaan via OneDrive. Van deze data moesten we dan via Microsoft Forms een paar vragen opstellen. Daarna moesten we via Power Automate een stroom creëren die er voor zorgt dat we alle antwoorden binnen krijgen van personen die deze vragenlijst invullen. Op die manier leerden we data verzamelen.

Ondertussen heb ik zelf mijn stroom getest en ben ik tot de conclusie gekomen dat alles perfect werkt!

Voor mij was dit de eerste keer dat ik zelf dit soort type data verzamelende apps gebruikte. Ik hoop het zeker nog in de toekomst te gebruiken en vond de ervaring zeer leerrijk.

De gebruikte apps:

De website van Moore:

LinkedIn van Stef Rutsaert